18 Eylül 2007 Salı

BEN BİR MUCİZEYİM 6. SINIF


"hep mi, kullanmalık metinlerle çalışıyorsun kardeşim!" demeyiniz. "şiiri, öyküsü yok mu bunun!" diye kınamayınız. olacak. önce biraz "ısıtalım".

"kişisel gelişim" temasının üçüncü yazılı materyali, -aslında eli yüzü düzgün ilk metni- 1997'den bir köşe yazısı.

uygulama notları: hem görselin bütününü, hem de görseldeki her ögeyi yorumlatmanı; her bir paragrafı çözümletmeni öneririm. böylece pek çok disiplinle ilgili konuşmuş olacaksınız. "neden?" sorusunu ihmal etme. metnin yazılma amacı üzerine de birlikte kafa yorulabilir.

insanın kendini sevmesinin önemi, bunun bir sınırı olup olmaması gerektiği, kendimize verdiğimiz değerin niçin önemli olduğu, bunun olmamasının doğuracağı olası sonuçlar üzerine söyleşilebilir.

öğrencilerin bebeklik fotoğraflarından bir kolaj çalışması yapabilir; adını "buradan başladık" koyabilirsiniz. sınıfa farklı kolaj örnekleri getirir ve öğrencilerin önce bu çalışmaları incelemelerine olanak tanırsan, estetik değeri daha yüksek bir sonuçla karşılaşmayı neredeyse garantilemiş olursun.

iyi film çekenler, önce iyi filmler izlemişlerdir. en azından tarantino'nun, kendi yönetmenliğiyle ilgili yorumu bu yönde.




Hiç yorum yok: