18 Eylül 2007 Salı

İHTİYAÇ LİSTESİ


ihtiyaçlar bitmez!

üstüne üstlük çocuklardan birkaçı, şu listede yer alanların birkaç tanesini mutlaka evde unutur. sen unutacakları kaç yer varsa, bunlardan o kadar takım almalarını, böylece unutma gibi bir sorunun kalmayacağını anlatsansan da şaka yapıyorsun sanacakları için araç gerecin unutulmasının önüne zor geçersin.

eğer grup çalışmasını hedefliyorsan -ki hedefliyorsundur- sınıf dolabında sen de bunlardan bulundur. böylece, "defterim evde kaldı öğretmenim." diyene yeni bir defter verebilir; o güne kadar kaç sayfa yazılmış, çizilmiş, yapıştırılmışsa o kadar sayfa boşluk bıraktırabilir; asıl defterin artık bu defter olduğunu, unutulan defterdekilerin hepsini bu yeni deftere geçirmesi gerektiğini, yarın büyük bir dikkatle kontrol edeceğini söyler; şok geçirmekte olan öğrencinin mimiklerini görsel hafızana ekleyebilirsin.

asetat ne işe yarayacak?
şu işe yarayacak:
asetatları kenarlarından duvara bantlayacaksınız. yokmuş gibi duracaklar. sonra da guaj boyaya daldırdığınız fırçaları elinize alıp asetatların üstüne -diyelim ki- şiir yazacaksınız.

öğretmenim, sınıfın duvarlarına en son ne zaman yazı yazmıştın, lisedeyken mi?


4 yorum:

newjosh dedi ki...

hocam artık okula gelmesek diyorum=)herkes sizin gbi internette anlatsınkonuları, hem etkinlikler de renkli oluyo...=)

bu arada ankette de "git veznedar ol!" u işaretledim* =)


*şka hocam şka :) "aferin,aferin!" i işaretledim tbi ki de...

Murad Güner dedi ki...

teşekkür ederim nevcan.
çok tatlısın :)

newjosh_ dedi ki...

o sizin tatlıınız hocam :P

aşşşuuutt dedi ki...

hocam benim fikrim evinde leptopu olanlar leptopla gelsin hem ozaman daha rahat va daha eylenceli geçer derslerimiz dimi??